491975321006011 Trendy podzim/zima 2020 FB domain verif
top of page

Trendy podzim/zima 2020

Na molech se módní trendy na zimní sezonu předváděly v časech, když se objevil koronavirus, který otřásl týdny módy jako zemětřesení. Giorgio Armani předvedl kolekci před prázdným hledištěm, mnozí obchodníci a redaktoři nepřišli na přehlídky vůbec, některé přehlídky se přesunuly na později. Mnohé značky předvedly nové kolekce jen formou kampaní a fotoeditoriálů nebo přešly na online prezentace vysílané živě případně ze záznamu. Všichni se ale zhodli v tom, že móda potřebuje restart a změnu fungování.


Kolekce na sezonu podzim/zima 2020 byly připřaveny ještě před krizí a dizajnéři vytáhli z archivu kompletní arzenál materiálů, střihů a dizajnů, které oslavují ženskost a zvodné křivky. Podívejme se tedy na některé z trendů, které budou vévodit sezoně podzim/zima a nechme se jimi inspirovat.


Jezdecký styl

Jeden z nejhezčích trendů zimní sezony je inspirován jezdectvím a dostihovým prostředím. Vychází z klasického anglického loveckého oblečení. Jeho základem jsou typické jezdecké kousky, vypasovaný kabátek, jezdecká čapka a vysoké kozačky, které se míchají s elegantním městským šatníkem.


Tartan, kohoutí stopa

Tyto vzory mají tuto sezonu mnoho podob. Elegantní dámy ocení kostýmky a kabáty ve stylu 70´s , twinsety nebo pouzdrové sukně. Rebelky si zase zamilují „happy punk“, který míchá tartan a káro s kůží a bílými halenkami anebo „grunge“, který je mixuje s jinými vzory.


Kůže

Je bezpochyby jedním z největších trendů poslední sezony a promítá se do všech kolekcí módních dizajnérů pro sezonu 2020. Je ji vidět všude. Takže pokud chcete vypadat stylově, vsaďte na kožený kabát nebo imitaci kůže ve střihu klasického trench coatu a nejlépe v barevném provedení. Nezapomeňte také na kalhoty, krátké kožené šaty, šortky a sukně. Bez ohledu na to jaký model si vyberete, musí splňovat dvě kriteria: měli by být jednoduché bez výrazné struktury materiálu a mít trendy barevný odstín.


Kostým

Minulou zimu nás móda navlékla do kalhotových obleků, teď má pro nás širokou nabídku kostýmů inspirovaných 40.-70 lety, které zvýrazňují ženské křivky. Saka mají přiléhavý i volný střih, stáhnutý páskem. Sukně jsou zvonové, skládané, plisované i pouzdrové s délkou pod kolena, midi i mini. Pokud se vracíte do kanceláře a chcete vypadat elegantně a žensky tohle je pro Vás ta správná volba.


Volány

Pokud jde o volány platí tu pro tuto sezonu jediné pravidlo. A to nafouknout rukávy na maximum. Romantické volány byli na výsluní na jaře i v létě a své místo mají také v podzimních a zimních kolekciích módních domů. Prim hrají velké volány, nejčastěji umístěné na rukávech. Skvělou praktickou volbou na každý den je košile s volánky. Můžete k ní obléknout jednoduchou pouzdrovou sukni, cigaretové kalhoty nebo ty se širokými nohavicemi ale i boyfriend džíny. Módní mola ovládli také bomber bundy a trenčkoty v tomto duchu. Zkuste se s volánky pohrát, je to perfektní způsob jak vytvořit ženskou siluetu a dodat tvar a objem tam, kde to potřebujete. Hlavně pokud jste v horních partiích útlejší.


Pelerína/Pončo

Tuto zimní sezonu je absolutním vítězem mezi svrchníky. Inspirovat se můžete tvídovou klasikou a la Sherlock Holmes, károvanými modely z deky až po dramatické maxipeleríny v zářivých barvách. Skvěle vypadá pelerína v kombinaci s šaty, zvolit pod ně můžete třeba i kalhoty a svetr. Doplňky volte decentní.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
    bottom of page
    FB dom. verification